Luchtige en smeuige Café Noirs, zo zou ik deze cupcakes willen omschrijven. De cake zijn heerlijk vol van smaak, die héél goed combineert met vegan koffiemousse. Echt een aanrader voor als je nog geen idee hebt wat je voor die ene lieve persoon voor Valentijnsdag wilt maken...
Ik kon tijdens het maken van dit recept haast niet wachten om het met je te delen! Dit zijn echt de leuke dingen van vegan bakken, elke keer weer ontdekken wat voor bijzonders je allemaal kan met alledaagse ingrediënten. Denk aan aquafaba… kikkererwtensap nota bene! Daar maak je de mooiste vegan meringue van!
Deze vegan chocolade cupcakes mogen van zichzelf misschien niet zo spectaculair zijn, maar in combinatie met de vegan koffiemousse is het wel een feestje om die dingen te eten hoor!
En nog even terugkomend op die vegan koffiemousse. Ik kan er gewoon niet over uit dat je het kunt maken van oploskoffie. OPLOSKOFFIE! Whut! Zó vet! Check snel hier de bijzondere bereidingswijze.
Smeuige en luchtige Café Noir

De eerste hap die ik van deze vegan chocolade cupcakes met koffiemousse nam deed met direct denken aan van die Café Noir koekjes die ik vroeger weleens at.
En nu ben ik al groot fan van koffie, maar koffie in de vorm van een cupcake is even better!
Gelijk opeten!
Je kunt deze vegan chocolade cupcakes met koffiemousse helaas niet te ver van te voren maken. De vegan koffiemousse gaat zakt na een paar uur namelijk steeds verder in en zal op termijn zelfs gaan “zweten”. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans is dat je een plasje koffie overhoudt. Gelijk opeten dus!
Wat je wel kunt doen, is de chocolade cupcakes van te voren voorbereiden en de koffiemousse pas maken als je alles gaat opdienen. Het grote voordeel is namelijk dat de mousse echt binnen drie minuten klaar is.
Ga dit maken!
Als je een echte koffieleut bent en je vindt het leuk om in de keuken te experimenteren dan moet je dit echt eens een keertje maken. Al is het maar om vrienden of familie te verrassen met een nieuwe vegan creatie.
En dan komt nu de bereidingswijze

INGREDIËNTEN
- 200 gram bloem
- 250 gram suiker
- 40 gram cacaopoeder
- 1 theelepel baksoda
- 1/2 theelepel zout
- 250 ml plantaardige melk
- 125 ml olie
- 2 eetlepel azijn
- 1 eetlepel vanille
- 1 recept vegan koffiemousse
Verder nodig:
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm allereerst de oven voor op 175 graden;
- Vul de cupcake bakvorm met cupcakevormpjes
- Zeef boven een grote kom de bloem, cacapoeder, zout en baksoda;
- Voeg hier suiker aan toe en roer het even met een garde goed door;
- Maak een kuiltje in het bloem en giet hierin de olie, melk, azijn en vanille;
- Meng nu alles met en spatel tot een glad beslag. Niet te lang mengen, want dan krijg je een taai resultaat;
- Vul nu de cupcake vormpjes voor 3/4 met het beslag;
- Zet de bakvorm in de oven en bak de cupcakes in 20-25 minuten af. Zij zijn gaar als er met een satestokje in prikt en deze er schoon uit komt.
- Laat de cupcakes nu volledig op een rooster afkoelen.
- Vul een spuitzak met de vegan koffiemousse en spuit mooie toeven op de cupcakes
- Maak ze af met hagelslag en serveren maar!