Muffins met love handles
Daar ben ik weer met een super simpel, maar o zo lekker recept! Dit keer maakte ik joekels van vegan Blauwe Bessen & Frambozen muffins. Het zijn muffins met love handles en zo heb ik ze het liefst.
De zomer zit er weer aan te komen en ik kan me zo voorstellen dat je op warme dagen niet te lang voor een warme oven staan. Mocht dit het geval zijn, dan is dit recept zo perfect voor jou! Deze muffins kunnen namelijk binnen 45 minuten op je bord liggen.

Wij eten deze lekkere muffins regelmatig op een zondagse middag bij de koffie, lekker burgerlijk!
Vegan blauwe bessen en frambozen muffins
Muffins zijn over het algemeen allemansvrienden. Volgens mij is er geen mens ter wereld die ze niet lust en dat is natuurlijk omdat je bijna overal wel muffins van kunt maken. Zoete muffins, hartige muffins, er is voor ieder wat wils.
Ik ben eigenlijk niet zo kieskeurig als het om de vulling gaat, al ga ik in de zomer eerder voor een bessenvulling, dan voor een appel/kaneel of chocolade vulling. Daarom koos ik voor dit recept voor een vulling van blauwe bessen, frambozen en een hint citroen omdat ik dat wel zomer vond passen.

Alle smaken bij elkaar maken het een lekker fris tussendoortje. Ik heb me redelijk ingehouden wat suiker betreft (maar ik zou ik niet zijn als er niet stiekem toch een beetje suiker in zit), omdat de bessen van zichzelf al lekker zoet zijn. En ondanks de grootte, zijn ze toch super luchtig, waardoor ze niet zwaar op de maag liggen. Waar wacht je nog op?! Let’s go!
Als je dit recept hebt geprobeerd tag me dan op instagram @gewoonlekkergroen of #gewoonlekkergroen en laat een reactie achter!
Zo maak je vegan blauwe bessen en frambozen muffins

INGREDIËNTEN
- 300 ml sojamelk
- Het sap en de geraspte schil van een 1/2 citroen
- 1 el gemalen lijnzaad (5 minuten geweekt in 3 el water)
- 75 gram kokosolie of vegan margarine (niet gesmolten, wel op kamertemperatuur)
- 100 gram suiker
- 275 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baksoda
- 1 tl vanille extract
- Snufje zout
- 150 gram frambozen/blauwe bessen mix uit de diepvries
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe het citroensap bij de sojamelk en laat het 5 minuten staan. De melk zal gaan schiften en dat is de bedoeling ook. Zo maak je vegan karnemelk.
- In een mengkom doe je de kokosolie en de suiker. Met een spatel roer je het stevig door, zodat alle suiker door de kokosolie is opgenomen.
- Voeg er de lijnzaad, citroenrasp,sojamelk en vanille aan toe en roer het nogmaals door met een spatel. Het geeft niet als er nu nog klontjes in zitten.
- Voeg nu bloem, bakpoeder, baksoda en zout toe.
- Roer het nu nog kort door, tot alle bloem is opgenomen en je een redelijk glad beslag hebt.
- Tot slot spatel je het fruit door het beslag heen.
- Vul nu een ingevette muffinvorm met het beslag. Het moeten jumbo muffins worden, dus wees niet bang om ze goed te vullen.
- Zet de vorm in de oven en bak de muffins in 30 minuten af. Test of ze gaar zijn door er een sateprikker in te steken. Wanneer deze er schoon uitkomt, zijn je muffins klaar!
5 reacties
Wauw, ze zien er echt zo goed uit! Heb je hier een extra diepe/grote muffinvorm gebruikt? Ik ga deze echt maken 🙂
Hoi Inge, ja mijn muffinvormpjes zijn een slagje groter dan normaal (ik geloof dat de diameter een cm of 8 is) en ik heb ze ook net even iets voller gevuld met beslag :p Moet je doen, ze zijn heerlijk!
Heerlijke muffins!
Ik gebruik de helft suiker en ga er de volgende keer ook minder kokosolie bij doen. De olie ging nu over de rand heen wat een rokende oven tot gevolg gaf.
Ik vulde er 12 vormpjes mee!
Vandaag heb ik ipv de frambozen en blauwe bessen stukjes appel doorheen gedaan, ook erg lekker!
Bedankt voor dit recept!
Ik heb ze gemaakt en ze zijn echt heel erg lekker (wel iets minder suiker gebruikt maar dat kan je zelf kiezen natuurlijk). Fris van smaak en zeker voor herhaling vatbaar 😉
Hoi Lynn, wat leuk! Ja, ik ben een groot suikerverbruiker haha, maar je bij dit soort recepten kun je er inderdaad altijd voor kiezen om er iets minder bij te gooien. Fijn dat je ze lekker vond 😀