Brosse vegan chocolate chip cookies: vergeet de melk niet!
Deze vegan chocolate chip cookies zijn niet van het type: knapperig van buiten en chewy van binnen. Nee. Deze koeken zijn bros en lekker kruimelig. Dat heeft onder andere te maken met de pindakaas. Die zorgt ervoor dat het deeg wat droger is. Daarom zijn deze koekjes het lekkerst met een glas ijskoude amandelmelk of een lekkere kop koffie/thee.
Normaal gesproken zullen chocolate chip cookies tijdens het bakken gaan “drijven”. Dus als je een bolletje hebt gemaakt dan verandert dat tijdens het bakken in een plat koekje. Deze vegan chocolate chip cookies niet. Dus je moet ze vóór het bakken al een beetje platter drukken, zodat ze er perfect uit komen.
Vegan chocolate chip cookies bewaren

Als je deze vegan chocolate chip cookies niet meteen opeet, dan kun je ze het beste in een luchtdichte bewaardoos bewaren. Zet ze vervolgens in de koelkast en dan blijven de koekjes nog twee dagen na het bakken lekker. In de koelkast harden de stukjes chocolade namelijk uit en heb je bij elke hap een goeie bite.
Ready, set, go!

Zo. Nu je voldoende bent voorbereidt om aan de slag te gaan volgt hieronder het recept.
Als je dit recept hebt geprobeerd tag me dan op instagram @gewoonlekkergroen of #gewoonlekkergroen en laat een reactie achter!

INGREDIËNTEN
125 gram kokosolie 100 gram pindakaas 150 gram bruine basterdsuiker 1 tl vanille extract 250 gram bloem 2 el maizena 1 tl bakpoeder Snufje zout 150 gram pure chocolade in kleine brokjes gehakt Verder nodig: Siliconen spatel Grote kom Grote zeef
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de kokosolie, pindakaas, basterdsuiker en vanille in een kom. Roer het met een spatel door, tot een soort pindasaus.
- Zeef hier bloem, maizena, bakpoeder en zout overheen.
- Roer het wederorm goed door tot alle bloem is opgenomen.
- Voeg nu de gehakte chocolade toe en zorg dat het goed door het deeg verspreid.
- Kneed nu bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Druk ze een beetje plat en zet de bakplaat in het midden van de oven.
- Bak de koekjes in 20 minuten af.
- Als je ze uit de oven haalt, zullen ze nog een beetje zacht zijn. Maar ze harden uit naarmate ze verder afkoelen.
- Eetse!
2 reacties
Zoveel té lekkere recepten!
Daar moet ik gewoon mee aan de slag….
Dank je wel!
Wat een leuke reactie! Ben benieuwd wat je allemaal gaat maken 😀