Er is bijna geen makkelijker recept dan die voor vegan pizza rolletjes. De basis is elke keer hetzelfde: vegan bladerdeeg en tomatensaus. Verder kun je het helemaal zo maken zoals jij het lekker vindt! Vandaag vertel ik je mijn vier favoriete combinaties: spicy veggie, pesto & kip, vegan tonijn en veggie shoarma.
Iedereen houdt van pizza!
Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ken echt geen persoon die niet van pizza houdt. Je kunt het op zoveel manieren maken, dat er altijd wel een pizzasoort tussen zit die je lekker.
Het voordeel van deze vegan pizza rolletjes is dat je wél de lusten van een pizza hebt, maar niet de lasten. De heerlijke smaken van jouw favoriete pizza, maar je hoeft geen deeg te maken, te kneden of te laten rijzen.
Het enige dat je hoeft te doen is de tomatensaus op smaak brengen, het bladerdeeg uitrollen en de toppings naar keuze erop. Dan in plakjes snijden, afbakken en klaar is Kees! Het is ook een leuke en makkelijke snack om samen met de kids te maken.

Vegan pizza rolletjes voor elke gelegenheid
Vegan pizzarolletjes zijn een geweldig snack om te serveren op verjaardagen of om mee te nemen naar een potluck etentje. Ook je een hartige snacker bent is het lekker om een voorraadje pizza rolletjes in de vriezer te hebben.

De vegan pizza rolletjes maken
Het is echt super simpel en je hoeft alleen onderstaande stappen te volgen:
- Rol je het bladerdeeg uit op een bebloemde werkoppervlakte of gelijk op het bakpapier;
- Verdeel de op smaak gebrachte tomatensaus;
- Verdeel de toppings naar wens;
- Zet even in de koelkast om stevig te worden en snijd vervolgens plakjes van 2 cm dik;
- Zet op een bakplaat en bakken maar!
Mocht je nog een leuke uitdaging zoeken, maak dan zelf bladerdeeg!
Pin ’t recept voor later!
Heb je zin om dit recept te maken, maar heb je er voorlopig nog geen tijd voor? Pin ‘m dan op Pinterest voor later! Ik heb onderstaande pin alvast voor je gemaakt, je hoeft ‘m alleen nog maar op één van je borden te plaatsen.

De vegan pizza rolletjes op vier manieren

INGREDIËNTEN
De basis:
- 450 gr plantaardige bladerdeeg
- 100 gr tomatenblokjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 tl olijfolie
- 1/2 tl zout
- 1/4 tl zwarte peper
- 1 tl Italiaanse kruiden
1. "Kip" & Pesto:
- 3 el vegan pesto
- 1 bakje kipstukjes, kort gebakken met zout en peper en in kleinere stukjes gesneden
- halve rode ui, in halve ringen
- twee handjes plantaardige geraspte kaas
2. Spicy veggie
- halve groene paprika, in reepjes
- halve rode ui, in halve ringen
- twee handjes gesneden champignons;
- 2 el fijngesneden jalapeno pepers
- twee handjes plantaardige geraspte kaas
3. Shoarma
- Bakje vegan shoarma (die van Vivera bijvoorbeeld)
- halve rode ui, in ringen
- Maak je eigen knoflooksaus van:
- Mayonaise
- Sojayoghurt
- Knoflook
- Zout en peper
- geraspte kaas
4. "Tonijn":
- 1 rode ui, in halve ringen gesneden
- 10 zwarte olijven in plakjes gesneden (optioneel)
- Handje gehakte basilicum
- Handje plantaardige geraspte kaas
- plantaardige tonijn, zoals deze of deze
BEREIDINGSWIJZE
Tomatensaus:
- Meng in een kommetje de tomatenblokjes, tomatenpuree, knoflook, olijfolie, zout, peper en Italiaanse kruiden en zet het even opzij.
Samenstellen en bakken:
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht) en leg het bakpapier op de bakplaat;
- Laat de bladerdeeg ontdooien en rol het vervolgens uit tot een vierkant van ca. 35x35cm;
- Verdeel gelijkmatig de tomatensaus over het deeg (het is een dun laagje), verdeel hier weer de de toppings naar keuze op;
- Rol het deeg stevig op en snijd ca. 16 plakjes van 2 cm dik. Verdeel de plakjes over de bakplaat (houd nog wel genoeg ruimte tussen de plakjes over en bak het anders in 2x af als de bakplaat niet groot genoeg is);
- Sprenkel nog wat van de geraspte kaas over de rollen;
- Bak de vegan pizza rolletjes in 20 minuten af.
- Eet smakelijk!