Uniek, smaakvol, maffe bite en lekker pittig! Dit recept voor vegan spicy rice cakes moest ik gewoon met je delen! Het is een bijzondere combinatie van smaken en structuren die je niet zo vaak eet. Ik kan het je in elk geval van harte aanraden!
Ik zou dit namelijk elke dag wel kunnen eten, zo lekker vind ik het. Het is een ontzettend simpel recept, het staat binnen 10 minuten op tafel en het is natuurlijk vegan!
Spicy rice cakes is een Koreaans gerecht, maar ik heb er een eigen draai aan gegeven. Het is dus geen authentiek recept, maar desalniettemin heel lekker. Niet alle ingrediënten in dit spicy rice cakes recept zijn bij de “gewone” supermarkt verkrijgbaar, maar wel in Aziatische supermarkten te vinden. Mocht je nu echt geen rice cakes kunnen vinden dan kun je zo vervangen voor soba noodles.
Sliced rice cake en gochujang
De twee ingrediënten die je zeker niet in Nederlandse supermarkten zult vinden zijn de sliced rice cakes en gochujang. Sliced rice cakes is gemaakt van gekookte rijst dat in lange tubes is geperst en vervolgens in plakjes is gesneden. Gekookte rice cakes zijn lekker chewy en heerlijk in een pittige saus.
Gochujang is een basisingrediënt in de Koreaanse keuken. Het is pittig, maar ook een beetje zoetzuur. Het is gemaakt van gefermenteerde bruine rijst en rode pepers en geeft een heel eigen smaak aan sauzen. Ik raad je echt aan om eens een bakje te halen en er mee te experimenteren. Er is niet echt een goed alternatief voor dit ingrediënt.
Deze ingrediënten heb ik bij Amazing Oriëntal gehaald.
Spicy Rice Cakes met Spinazie Recept
Zoals ik al zei is dit gerecht, als je de ingrediënten hebt gevonden, eigenlijk heel simpel. Hieronder kun je het recept vinden. Eet alvast smakelijk!
Het recept
INGREDIËNTEN
- 200 gr. Sliced rice cakes
- 1 el Sojasaus
- 1 el Gochujang
- 1 tl Knoflookpoeder of 1 teentje knoflook geperst
- Sesamolie (klein drupje naar smaak, pas op want het overheerst al snel)
- 1 el sesamzaadjes
- 1 Lenteui grof gesneden
- 2 Grote handjesvol gewassen spinazie
- Kimchi (optioneel)
- Krokante zeewiervelletjes (optioneel)
BEREIDINGSWIJZE
Doe de rice cakes in een pan en giet er zoveel water overheen dat de rice cakes net onder staan.
Breng het water aan de kook en laat het 5 minuten op middelhoog vuur koken
Voeg dan de sojasaus, gochujang, knoflookpoeder, sesamolie, sesamzaadjes en lenteui toe en laat het nog eens ongeveer 4 minuten op laag vuur pruttelen
Voeg nu de spinazie toe en kook het ongeveer een minuut op laag vuur tot het geslinkt is
De vegan spicy rice cakes zijn nu klaar. Serveer ze met kimchi en zeewiervelletjes en geniet ervan!
EXTRA INFORMATIE
Adapted from MommyTang
Ben je lekker op dreef en wil je meer vegan recepten maken? Neem dan even kijkje op m’n vegan recepten pagina!