Deze huisgemaakte Thaise Groene Curry Pasta is helemaal vegan / vegetarisch en zit vol met karakteristieke Thaise kruiden en specerijen voor een authentieke spicy en frisse smaak.
Homemade vegan groene curry pasta
Ik maak graag al mijn sauzen en pasta’s from scratch, zo ook mijn Thaise groene curry pasta. Als je nog nooit een curry pasta hebt gemaakt, dan klinkt het misschien heel ingewikkeld. Ook zou je kunnen denken dat de ingrediënten moeilijk verkrijgbaar zijn. Maar dat valt best mee!
Er zitten ingrediënten in die veelvuldig in de Aziatische keuken voor komen en je zou ze in elke Aziatische toko moeten kunnen vinden. Je gooit vervolgens alle ingrediënten in de blender of foodprocessor*en klaar is je groene curry! Het mooie is dat je deze pasta in bulk kunt maken en het restant kunt invriezen, zodat je altijd een portie achter de hand hebt als je weer eens trek in krijgt in een lekkere vegan groene curry.
Wat ook mooi is, is dat je zelf de verhoudingen kunt bepalen qua smaak. Je kunt het zo pittig, fris, zout of kruidig maken als je zelf wilt. Groene curry krijgt z’n authentieke groene kleur door ingrediënten als groene pepertjes, korianderstengel en citroengras.
Je kan de kleur nog iets aanzetten door een handje spinazie mee te blenden in de pasta.
Kant-en-klare groene curry pasta
Je zou natuurlijk een kant-en-klare pasta kunnen gebruiken, lekker makkelijk. Helaas zit daar vaak iets van garnalenpasta of vissaus in, waardoor het natuurlijk niet heel geschikt is voor vegetariërs of veganisten.
De enige (lekkere) kant-en-klare vegan groene curry die ik in de supermarkt heb kunnen vinden is de Fairtrade Groene Curry Kruidenpasta of de pasta van Koh Thai uit een potje, dus dat zijn ook de enige die ik je zou kunnen aanraden. Mocht je zelf een goeie tip hebben, laat het dan achter in de reacties!
Het recept
Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen overtuigen om deze lekkere pasta een keer zelf te maken. Als je er klaar voor bent, dan gaan we nu aan de slag met onze homemade groene curry!
Als je dit recept hebt geprobeerd tag me dan op instagram @gewoonlekkergroen of #gewoonlekkergroen en laat een reactie achter!
INGREDIËNTEN
- 10 tot 15 kleine groene pepers (afhankelijk van hoe spicy je de pasta wilt hebben)
- 9 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- Verse galangal (ook wel bekend als laos) ter grootte van de helft van je duim*
- 2 stengels citroengras, waarvan je alleen de onderste helften gebruikt
- 1 handje korianderstengels
- Geraspte schil van 1 limoen
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl zout
- 1 el gemalen komijn
- 1 el gemalen koriander
BEREIDINGSWIJZE
- Vanaf nu is het heel simpel. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en maal het heel fijn.
- Mocht de blender of keukenmachine wat moeite hebben, omdat de pasta te droog is om te malen, dan voeg je nog een beetje water toe toe tot je een gladde mix krijgt.
- Gebruik de pasta direct of vries het in voor later gebruik.
EXTRA INFORMATIE
* Als je dit ingrediënt niet kunt vinden, dan kun je het vervangen voor verse gember. ** Als je de groene curry pasta helemaal authentiek wilt maken dan kun je ook een vijzel gebruiken om de kruiden fijn te stampen. Je bent alleen wel iets langer bezig 😉 *** Voeg een handje verse spinazie toe voor een extra groene kleur
Ben je lekker op dreef en wil je meer vegan recepten uitproberen? Neem dan even een kijkje op de vegan recepten pagina!
* Deze blogpost bevat affiliate links. Meer informatie vind je hier.