Vegan Groene Curry
Thaise groene curry, wie houdt er niet van? In dit recept laat ik je zien hoe je “from scratch” een heerlijke authentieke Thaise groene curry maakt, maar dan vegan. Deze vegan groene curry zit lekker vol aubergine, knapperige broccoli, bloemkool en wortelen.

De verse kruiden in de groene curry pasta geven het een heerlijk frisse en karakteristieke smaak. Mijn versie van vegan groene curry is best een beetje pittig, maar dat hoort er stiekem ook wel een beetje bij als je een gerecht uit de Thaise keuken eet.
De “vulling”

In dit recept voor vegan groene curry heb ik gekozen voor een mix aan groenten. In bijna alle Thaise curries die ik in Thailand heb gegeten zat aubergine, dus dat mag in dit gerecht niet ontbreken.
Verder heb ik gekozen voor broccoli, bloemkool en wortels. Dit zijn knapperige groenten die het gerecht, mits je ze niet te lang kookt, een lekkere bite geven. De romige kokosmelk en huisgemaakte vegan vissaus maken deze curry af. Je kunt ook tofu toevoegen aan de vegan groene curry voor wat extra proteine. Ik zou dan kiezen voor een stevige tofu, die je met de groene curry pasta mee bakt, zodat het lekker knapperig wordt en wat van de smaak absorbeert.
Thaise groene curry pasta

Ik heb mijn huisgemaakte groene curry pasta gebruikt voor dit recept, waarvan ik altijd een portie achter de hand houdt in de vriezer.
Als je het nooit hebt gemaakt, dan klinkt het misschien heel ingewikkeld. Maar dat is het echt niet! Hier heb ik lekker recept voor huisgemaakte Thaise groene curry pasta voor je die in 5 minuten klaar is. Kind kan de was doen.
Mocht je het toch te lastig vinden of de ingrediënten niet voor handen hebben dan kun je ook een kant-en-klare kruidenpasta gebruiken. Lees dan wel even goed de ingrediëntenlijst, want er kan vissaus of garnalenpasta inzitten! Als je het zelf maakt dan weet je in elk geval zeker dat de ingrediënten vers zijn en helemaal vrij van dierlijke producten.
Vegan groene curry recept
Je kuntdit op veel verschillende manieren en met allerlei groenten maken. Ik heb gekozen voor deze manier, omdat het dichtst bij de authentieke versie komt, maar toch zó makkelijk te maken dat het binnen 20 minuten op tafel staat.
Als je dit recept hebt geprobeerd tag me dan op instagram @gewoonlekkergroen of #gewoonlekkergroen en laat een reactie achter!

INGREDIËNTEN
- 4 a 5 el huisgemaakte groene curry pasta of kant-en-klare kruidenpasta
- 4 blaadjes gedroogde limoenblad
- 1 aubergine in grote blokken gesneden
- 150 gram broccoli in roosjes gesneden*
- 150 gram bloemkool in roosjes gesneden*
- 150 gram wortels in plakken gesneden*
- 1 blik kokosmelk (het liefst volvet)
- 500 ml groentebouillon
- 2 el vegan vissaus (te vervangen door 2 el lichte sojasaus)
- het sap van 1 limoen
- 1 el suiker (optioneel)
- 1 tl zout Verse koriander
BEREIDINGSWIJZE
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Leg de blokjes aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat en doe er een theelepel zout overheen.
- Bak de aubergine ongeveer 15 minuten.
- Fruit ondertussen de (huisgemaakte) vegan groene curry pasta op laag vuur in een wokpan om de smaken vrij te laten komen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Mocht je wok geen anti-aanbaklaag hebben dan kun je een 1 eetlepel kokosolie toevoegen.
- Doe alle groenten in de pan (inclusief de aubergine) en roer het even door.
- Voeg nu de kokosmelk, groentebouillon, limoenblaadjes en huisgemaakte vegan vissaus of sojasaus toe.
- Breng het aan de kook en laat het vervolgens 5 minuten op laag vuur pruttelen (7 minuten voor iets zachtere groenten).
- Voeg de limoensap toe een p roef of alle smaken goed tot hun recht komen. Gebruik wat meer limoensap toe als het niet fris genoeg is.
- Mocht je de vegan groene curry iets te pittig vinden dan voeg je een beetje suiker toe.
- Serveer deze lekkere curry met perfect gekookte jasmijn rijst en top het af met wat verse koriander naar smaak.
Ben je lekker op dreef en wil je meer vegan recepten uitproberen? Neem dan even een kijkje op de vegan recepten pagina!
EXTRA INFORMATIE
*In de video gebruikte ik een broccoli mix uit de diepvries, waar de broccoli, bloemkool en wortels al in zitten. Dit, omdat je dan simpelweg alle groenten al voorgesneden bij elkaar hebt. Lekker makkelijk als je dit gerecht na je werk maakt.
2 reacties
Gelukkig heb ik je recept teruggevonden:) Ik heb een tijdje terug gemaakt en we vonden hem zoooo lekker! Toen had ik alleen Broccoli en wortel. Heb de Thaise curry pasta van Blue Elephant gebruikt . Die vonden we lekker pittig. De fair trait groene curry pasta is minder lekker en niet pittig.
Dank je wel voor dit recept.
Hoi Mathilde, bedankt voor je reactie! Ik ben de site aan het updaten, dus er waren misschien wat artikelen “kwijt” 😀
Wat fijn dat je deze curry zo lekker vindt! Ik heb die van Blue Elephant nog nooit geprobeerd, omdat er garnalenpasta in zit. Mocht je een keer een lekkere verse groene curry zelf willen maken (kan ik je van harte aanraden) dan heb ik hier mijn recept: https://gewoonlekkergroen.nl/5-minuten-thaise-groene-curry-pasta/
Super snel klaar! Het enige nadeel is misschien het aantal ingredienten.